ALGEMENE INFO


Heb jij interesse en ambitie om je verder te ontwikkelen in de rol van verkoper, eerste verkoper of zelfs manager? 

Onze BBL-opleidingen bieden je deze kans. 

De opleiding wordt betaald door ons en je mag ook nog eens onder werktijd naar de lesbijeenkomsten… is dat niet mooi?

We bieden deze MBO-opleidingen aan in eigen BBL-klassen, waarin collega’s van je zitten, maar ook in zogenaamde BBL-clusterklassen, waarin naast je collega’s ook medewerkers van andere retailers kunnen zitten. Je zit gemiddeld met 12 collega’s in een klas. Het aantal leslocaties is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. 

Deze BBL-opleidingen zijn ontwikkeld door NCVB-bedrijfsopleidingen (onderdeel van ROC Tilburg, in nauwe samenwerking met ons. 

Hierdoor is de lesstof herkenbaar en zeer praktisch toepasbaar in de bouwmarkt.  Omdat deze opleidingen vooral gericht zijn op leren in de praktijk, is de voorwaarde dat je een contract moet hebben van minimaal 18 uur per week.

Ga naar de BBL vacatures


OPLEIDINGEN


BBL-2 regulier (verkoper)

Instroomeisen: VMBO of hoger. Duur: 1 jaar: start september 2021

BBL-3 regulier (verkoopspecialist)

Instroomeisen: VMBO of hoger: Duur: 1,5 jaar: start september 2021 of variabel

BBL-4 regulier (Manager Retail)

Instroomeisen: Voortgezet onderwijs, of MBO 2-3. Duur: 1,5 jaar. Start september 2021 of variabel.

BBL-4 Management Trainee (Manager Retail) 

Deze opleiding is een BBL-4 programma, aangevuld met extra managementvaardigheden, met als doel plaatsing als Assistent-Manager.

Instroomeisen: Voortgezet onderwijs, of MBO 2-3. Duur: 1,5 jaar. Start variabel.


Ga naar de BBL vacatures


BEGELEIDING


Praktijkopleider

Je wordt tijdens de opleiding begeleid door een praktijkopleider uit de eigen bouwmarkt, vaak een (Assistent) Bouwmarktmanager. Hij/zij begeleidt de cursist door het geven van feedback, praktijkobservaties te houden, het werkstuk te beoordelen, mee te kijken in de planning, voortgangsgesprekken te houden, etc.  Alle praktijkopleiders krijgen een opleiding van NCVB waarmee zij gecertificeerd zijn om jou te begeleiden.

Docent

De docenten kennen de bouwmarkt en kennen de lesstof. Zij weten een goede praktische vertaling te maken vanuit de theorie naar jouw werkplek. 

BPV-docent

De Beroeps-Praktijk-Vormend docent bezoekt een aantal keer per opleiding de werkplek en coacht/begeleidt de praktijkopleider en jou.  Hij beoordeelt ook diverse opleidingsonderdelen.

Afdeling Resourcing & Development

De BBL-opleidingen maken een belangrijk onderdeel uit van ons opleidingshuis. Afdeling Resourcing & Development ondersteunt alle opleidingen op professionele wijze. Voor vragen kun je hier altijd terecht.

Ga naar de BBL vacatures